Checken of dit een goede is?! Een bestaande, Nederlandstalige pagina bewerken en daarna vertalen.

In deze les leg ik uit hoe je een bestaande Nederlandstalige pagina kunt bewerken en hoe je deze pagina daarna kunt vertalen in Engels en/of Duits. (of elke andere taal die op jouw website is ingesteld).

Log in op het dashboard van je website. Na het inloggen zie je links een zwarte balk en rechts een wit vlak met een aantal mededelingen, zoals op de foto hieronder:

Dit is een screenshot van het dashboard van een ‘uitlegwebsite’.

Wanneer je op het dashboard ingelogd bent, klik je linksboven in op het ‘huisje’. Ernaast staat de naam van de website.

Het kan zijn dat je website wordt afgeschermd met een wachtwoord, bijvoorbeeld wanneer je je website nog niet in gebruik genomen is. Dan krijg je dit scherm te zien en moet je het wachtwoord ingeven wat je zelf hiervoor in hebt gesteld. Misschien heb je zelf wel een ‘Password Hint’ toegevoegd?

Wanneer je dit wachtwoord hebt ingegeven, kom je uit aan de voorkant van je website. Bij de uitlegwebsite ziet dit er zo uit:

Om tekst of afbeeldingen te wijzigen op een bestaande pagina op je website, klik je op ‘Beaver Builder. Dit staat boven in de zwarte balk. Op deze foto is dit aangegeven met een roze rechthoek.

Na het aanklikken van ‘Beaver Builder’ zie je dat er in de bovenste balk iets gewijzigd is. Links zie je een bever en daarnaast de naam van de pagina die je gaat bewerken. Rechts zie je 3 streepjes boven elkaar, een ‘+’ en ‘klaar’. Wanneer je met je muis